28.07.07

Batman versus Zelený sršeň

Srdce vyšetřujeme pohledem, pohmatem a poslechem. Vždy bychom měli zachovávat stejný postup, aby se nám vžil. Systematickým vyšetřením se nejdříve snažíme získat co možná největší počet faktů. Teprve potom se snažíme fakta interpretovat. Začátečník často chybuje tím, že se přespříliš zaměří na nejvýraznější patologický nález a nálezy méně nápadné a někdy závažnější přehlédne.


Pan Božský – konec staré etapy.


Po dlouhých šesti letech končí etapa nesoucí se v duchu pan Božský.
Byla plná touhy, žhavých nocí, letmých pohledů a doteků, pláče a zklamání. Muž, který dokázal dát ženě pocit naprosté jedinečnosti, vyjímečnosti, a který zároveň dokázal vždy včas odejít, věděl,kdy se už neozvat ..

Vaše myšlenky často utíkají k jeho osobě a vy si v duchu říkáte – teď zaber,teď utíkej, teď by byl na mě pyšný. Někdy je to stimulující, někdy naopak devastující.
Nakonec z vás postupně vyprchává touha takového to muže vlastnit. K tomuto poznání vede dlouhá cesta. A na konci této cesty přichází i zjištění, že i Božský je nahraditelný a vy dokážete sama sobě dát pocit svobody, exkluzivity a …

Na konec této cesty jsem došla i já. Dlouho jsem se bála vyjít ze stínu a přijmout zodpovědnost. Přestat hledat cesty úniku a postavit se neúspěchu čelem. Přestat žít z jednoho okamžiku, stále si jej připomínat,trýznit se jím. Postupně získávat zpět své sebevědomí, víru v sama sebe.


Zelený sršeň – začátek nové etapy.


Etapy, která je plná naděje,očekávání, ale taky práce a odříkání.
Zlomové okamžiky přicházejí nečekaně, a i tehdy, když už se delší dobu snažíte svůj dosavadní život změnit, tak vás zaskočí.Zaskočí vás zcela nepřipravené a dokáží vás zmást natolik, že chvílemi se ptáte,zda jdete správnou a lepší cestou. Ale nebýt oné rychlosti,se kterou přicházejí, tak bychom se nehnuli z místa,stále bychom přešlapovali a báli se nahlídnout dál.

Pohled byl nejstarší fyzikální vyšetřovací metodou. Na papyru pocházejícím z období kolem roku 1600 př. n. l. a věnovaném poranění je u popsaných poranění uveden vždy stručný popis jejich vzhledu.


Svobodný, zaměstnanec, angličtina, němčina.
186 - 190 cm, 90 - 100 kg, postava štíhlá, barva očí a vlasů hnědá.
Optimista, extrovert, flegmatik.
Sport, fotografování, posezení s přáteli, výlety.
Motosport, kolektivní hry s míčem, squash, tenis a jiné pinkání, cyklistika.
Fantasy a sci-fi, vědecká,rock, jazz, jungle, techno, hip-hop, house.
Pes.
V bytě, sám. On ji, flirt, heterosexuál.


Už chybí jen zelená škraboška s emblémem :)!

24.07.07

Krásní muži

Mužská krása.
Dalo by se říci, že je to až nemístné se bavit o tomto spojení, vždyť od nepaměti je tento pojem vyhrazen spíše pro ženy. Ale vyvstává tu otázka -existují i pro muže obecně přijímané definice krásy, tak jako pro ženy? Co je rozhodujícím faktorem? Oči, peníze, charizma, postavení?

Mužská krása má bezesporu zcela jiná pravidla a zákonitosti, než-li se kterými se setkáváme na různých soutěžích Miss World či Miss Universal. Muž má totiž na své straně mnohem víc tajných zbraní. A tyto zbraně přitahují pozornost žen a umožňují i škaredům získat post sexuálního symbolu v určité skupině žen.
Mužská krása totiž souvisí s erotickou přitažlivostí.
Kamarádka to jen potvrzuje slovy: "Velmi záleží na energii a charizmatu, musí fungovat chemie a musí vonět. Pokud jedno z toho chybí, není co řešit. Kde jsou ty doby, kdy jsem si partnera vybírala dle vzhledu."

Charizma je zaklínadlem mužské krásy. Má stejnou výpovědní hodnotu jako míry 90-60-90 u žen. Muž, který není ideálem krásy ve smyslu plakátových modelů, ale ze kterého vyzařuje sexuální energie a těžko definovatelná přitažlivost, uchvátí srdce každé ženy.
K tomu se přiklání většina žen. Upřednostňují smysl pro humor, šarm a charakterové vlastnosti před tím, zda dotyčný má jedno oko modré a druhé zelené, velké uši nebo kolik vlasů má.

Ale vše má své nepřekročitelné hranice.
Na scénu vstupuje soubor pravidel fyzické krásy.
Kulturista typu Sylvestr Stallone nb subtilní Tom Cruise? Ne!
Onen ideál najdeme v italské Florenci a je dílem sochaře Michelangela. Ano, jedná se o sochu Davida. Štíhlý, s výškou kolem 185 cm, šlachovitý a širokými rameny. A pokud bychom nebyli skromní, tak samozřejmě s fotogenickým obličejem, jiskrnými očima, zdravou pletí a hezkými zdravými zuby.

A další faktory, které hrají roli??
Moc.
Křehkost.
Nemorálnost.

A co se líbí mně?
Tak prvně, nelíbí se mi prvoplánoví hezounci. Typy Brad Pitt či Orlando Bloom mě nechávají zcela chladnou. Stejně tak "svalouši", kteří zasvětili svůj život posilovně, železu a žíněnce, jsou u mě na poslední příčce.
Na prvních příčkách jsou pak ti, kteří jsou mužní a zároveň empatičtí (byť se to může zdát zcela se vylučující). Hlavně nesmí být trapný a nesmí moc mluvit. Fyzicky si všímám rukou, zubů a chodidel.

A nakonec - co takový génius Albert Einstein?
S génii se nedá žít, ale ženy po nich toužily. Albertovi sice zkrachovala dvě manželství a o své děti se moc nestaral, ale "proslavil" se obrovským počtem milenek :)!!

22.07.07

Jednou za dva roky na týden

Nejnovější novinkou je asi pan Božský.
Sice ráda používám přísloví, že historie se opakuje, ale v tomto případě pevně věřím, že to tentokráte dopadne poněkud lépe.

Ani přesně nevím, jak to vše začalo, pokud tedy vynechám náhodné setkání před seminářem, kávičku postáži a doručení knihy na dermatologii.
Ale určitě se to stalo minulou sobotu, když mi Petr opět dal najevo,že dochvilnost,zodpovědnost a respekt nepatří mezi jehosilné stránky. Asi jsem se tenkrát cítila dost sama a to vedlo k tomu, čemu říkám "terapie šokem" - a přes své odhodlání se Božskýmu nikdy první neozvat, jsem mu napsala, zda v neděli neslouží,že mu dlužím nevratnou zálohu za knížku.
Skončilo to tím, že mi navrhl kus řeči na jeho noční službě v po.

Po těch pár letech jsem si myslela, že mě už nemůže ničím překvapit...avšak i zázraky se dějí. A mápředstava brzkého návratu domů se rozplynula ve 3hod ráno, kdy jsem usnula.
Povídali jsme si asi do 2.hod, zdůrazňuji povídali, jelikož Dan si vždy vystačil s vlastním monologem!! Bylo fajn, když jsme si vyměňovali své zážitky z práce nagynekologii, i když je fakt, že já jich tolik neměla.
Dokonce jsme zavzpomínali na staré časy. A nejvíc jsem se nasmála, když svůj vztah k Marcele, která na něm konečně vymámila klíče od jejich vily,charakterizoval jako "jsem u šípku" .
Varianta"jsme v křížku" se mi však líbila víc.

Když si vzpomenu,jak jsem si ním byla před 5 td na kávičce a v očích mi lítalo "polib mě", tak jsem se musela až pousmát, když se letmo dotkl mé ruky, něžně polibíl, a pak mi asi po hodině řekl, že jsem zvíře.

Nevím,jestli mám nějaké zimní záchvěvy větší krásy, vtipu či šarmu, ale když mi při loučení ráno řekl, že se mi ozve, a ve středu se vážně ozval, ve čtvrtek jsme šli na skleničku, tak se mi zima začíná moc líbit.

A nesmím zapomenout, že dokonce splnil pár věcí, o kterých padla zmíňka v pondělí.

ANO - vše más vůj háček. A to fakt, že Božský je Božským proto, že takovéto chvíle nastávají v intervalu 2 let a to po dobu asi tak týdne, že dokáže ženě dát to, co jí chybí a spojit příjemné s užitečným.
Takže buď se o5 v td ozve a něco podnikneme, nb se neozve, a potkáme se až na mé další stáži.


A heslo této story?? Stejné jako před 2 roky " Marcele to neřekneme"!