23.11.07

Po čem muži touží - díl první



Ve druhém ročníku na vysoké jsem během přednášky z genetiky vyrýpala do lavice "Muži jsou pro mě jako vzduch - nedá se bez nich žít". V té době jsem stále ještě pevně věřila, že potkám toho pravého a budeme spolu šťastni až do smrti. Pokud možno bez zvláštní námahy či přičinění.

Pana Božského jsem potkala o pár hodiny později na pitevnách. Náš vztah vyžadoval energii, hodně energie. Mnoho vzájemných konsenzů. Úmyslně jsem nepoužila slova kompromis, protože to znamená ústupek, zatímco my se snažili najít společnou řeč.
O pár měsíců později jsem dostala od jeho matky jakousi brožurku Jak na muže. A o pár let později jsem dostala od své nejlepší kamarádky knihu Muž a žena - návod na použití.
Tu první jsem nonšalantně vyhodila. Tu druhou jsem si přečetla a musím přiznat, že se k ní občas vracím.

A kudy tedy vede cesta k pochopení "našich" pánů tvorstva a k nalezení vhodných konsenzů???

Žena a muž
O odlišnosti ženské a mužské psychiky toho bylo napsáno už mnoho. Každý ví, že "že muži jsou z Marsu, a ženy z Venuše, že muž je typický lovec s nejvyšší hladinou testosteronu v devět hodin ráno, a že ženy jsou tradiční ochránkyně tepla rodinného krbu, a že při podrobnějším průzkumu narazí i na jisté anatomické odlišnosti.

Když však tyto teoretické znalosti nejsme schopni převést do praktického jednání, pak jsou nám platné asi jako sáňky v létě.
Profesor Kratochvíl, znalec života a výstižných zkratek, přispěl svou troškou do mlýna. Jeho typologie ženských a mužských partnerských potřeb má jednu nespornou výhodu: lze ji využít jako jistý návod k jednání.

Po čem tedy muži touží?

OSTA - obdiv stále
Milé dámy - ano, muž je tvor především ješitný, obdiv vyžadující. Ty moudré z vás se naučily jej přistihnout alespoň jednou za měsíc při něčem, zač je možné jej bez většího sebezapření pochválit. Ty ještě moudřejší si najdou důvod, a to i za cenu toho, že by si jej měly vymyslet.

Tomu kutilovi Timovi se podařilo na po páté zatlouct hřebík do zdí??? Pravda, je trošku šejdrem a úplně jinam, než jste si představovala. Ale co na tom :) ?? Stejně je tu důvod k obdivným pohledům.

NESTA - nezatěžovat starostmi
Běžný muž nad starostmi uhýbá, případně se pod nimi kroutí (ano, Peti, je to jak s tou zkratkou "msk"-Martin se kroutí ala měj se krásně).
Zvláště citlivý je na obecné stezky typu "s tím naším bydlením je už třeba něco udělat"!

Když už si neporadíte bez něj, dejte mu rovnou několik možných alternativ. Samozřejmě že zvolí tu nejhorší z nich. V tu chvíli použijte OSTA a udělejte si pak vše v klidu dle svého.

Avšak pozor na kontrolní otázky, zde je na místě maximální empatie. Nestačí jen naslouchání předstírat, někdy je nutné pronést vhodným tónem nějaké to "hmmm", "vážně?" či "to bychom vážně měli".

SEZA - sex, kdy se mu zachce
Milé dámy - chápu, že byste si rády udržely alespoň zdání romantiky. Kdyby vás jen ten pařez dokázal pořádně dobývat.

V extrémním případě lze uvažovat o sexu "něco za něco" - až umyje nádobí, natře plot, vymaluje .. pak možná. Bohužel on i k sexu přistupuje jako k zcela běžné záležitosti.

Při tom nemusí jít o žádného "barbara Conana", třeba vás má opravdu rád a je mu s vámi fajn. Muži jsou holt tací, alespoň ti naši.

UU - uvařeno, uklizeno
Muž má rád útulno, byť se o něj sám nepřičinil. Muž má taky rád, když má něco teplého do žaludku. Pokud to není aspoň občas, mohlo by stát, že mu v žaludku, milé dámy, budete ležet vy.


Je nutné se smířit s faktem, že muž se Stvořiteli nepovedl :). Jako prvovýrobek má těžko odstranitelné chyby. Což v žádném případě neznamená, že by měl zcela nulovou užitkovou hodnotu. Když už jej nemůžete využít jako pomocníka v domácnosti nebo na zahradě, lze jej použít jako těžítko či razítko (vlku, nesměj se)!


A co nato naši muži?
(pokud budeme po přečtení spát na gauči, nevadí, bereme to jako čundr, Vaši muži)


Občas na vás nemyslíme - smiřte se s tím!

Záchodové prkýnko - už nejste malé holky. Když je nahoře, dejte ho dolů. Nebudeme vyvádět kvůli tomu, že jste ho nechaly dole.

Neděle=sport. Je totéž jako příliv, odliv či nov. Nic s tím neuděláte.

Nakupování není sport, a taky se jím nikdy nestane!

Řekněte to jasně! Jemné náznaky nezabírají, důraznější náznaky nezabírají.

Kryštov Kolumbus nepotřeboval poradit, my taky nepotřebujeme.

Domníváte-li se, že jste tlusté, pravděpodobně jste, neptejte se nás. Odmítáme na to odpovídat.



16.11.07

První lásky

Prožil ji každý. A určitě na ni každý rád vzpomíná. Většinou však zmizela tak rychle, jako se objevila.

Roky nemůžou ubrat první lásce na kráse. Spíše naopak. S přibývajícími roky na ni prý vzpomínáme stále častěji. První láska je jiná než ostatní. I kdyby byly další sebekrásnější, tak nikdy nebudou první.
Zkuste si zavzpomínat tu svoji. Tedy pokud si na ni ještě vzpomenete :).

Radim a Radka si vzpomněli. Každý po svém:

Radka
Jmenoval se Martin a chodil, stejně jako já, do 3. D. Projevy jeho náklonnosti jsem sledovala velmi bedlivě. Bylo totiž nesmírně důležité, zda hodil houbou plnou vody opakovaně jen na mou osobu, nebo zda-li svou pozornost rozdělovat i mezi mé spolužačky. Samozřejmě nechybělo plácání sešitem do hlavy a honění se po třídě či chodbě. Musím přiznat, že to byly ještě ty světlejší chvíle přestávek.

Nejvíce jsem se těšila na hodiny hudební nauky. Byli jsme totiž rozděleni a on seděl vedle mě přes uličku. Martin byl nejhezčím klukem ze třídy, a už tenkrát věděl, že je to plus, a náležitě toho využíval. A mně samozřejmě připadalo, že mu mé spolužačky, do jedné, nechutně podlézají.
Až přišel den D, kdy se mladí pánové bavili tím, že na své spolužačky stříkali inkoustem z plnících per. My holky jsme ječely a kluci se nás snažili plně nezasáhnout, aby nebyl zas tak velký průšvih.

Když jsem dostala plný zásah na svou novou plizovanou sukni, měla jsem v sobě rozpolcený pocit. Na jednu stranu jsem byla velmi potěšena, že Martin upřel svou pozornost pouze k mé osobě, ale na druhou stranu jsem tušila, že maminka mé nadšení sdílet rozhodně nebude.

Po prázdninách se Martin do školy nevrátil .. Rodiče se rozvedli a on se odstěhoval s maminkou a novým tatínkem na druhou stranu republiky. Ale přesto zůstal mou první dětskou láskou.
A kdo si myslí, že jsem s láskami začala brzo, tak ho zklamu. Má sestra mě trumfla. Ve druhé třídě se totiž vdala. Byla totiž už od mala velmi praktická, a tak když šli s třídou do koncert, tak využila toho, že má na sobě sváteční šaty a se svým milým se nechali o přestávce oddat. Jen kytici neházela, držela totiž květináč :).


Radim
Jituška - to byla jen krátká epizodka. Měla bráchu a její brácha měl zase skvělé angličáky. Bydlela ve vedlejším vchodu. Ona byla jedničkářka, já jsem skóroval většinou za plný počet. Protiklady se prý přitahují. No, odstěhovala se!

Verunka - má první velká láska. Milovali jsme se natolik, že jsme se skoro pořád jen fackovali. Ta věděla jak na to.

Lenička - má první tragická láska. Ona to Lenička totiž s kluky uměla. V té době jsem se vodil za ručičku s jednou holčičkou z vedlejší třídy, ale stačilo, aby mi Lenička napsala zamilovaný dopis, a já si v mžiku balil aktovku. Byl jsem pěkný blbec! O necelý týden po té totiž napsala milostný dopis Milanovi a já balil aktovku znovu. O pár let později, na třídním sraze, jsme si to vše vyříkali.

Věrka - byla trošku snědší a já ji statečně bránil před rasistickými narážkami. Když se nad tím zpětně zamýšlím, dovolím si tvrdit, že jsem současnému projektu "Tolerance" vlastně prošlapal cestičku.

Andy - první "zakulacená" dívčina naší třídy. Když se mi jednou podařilo zahlídnout její prsa při vteřinovém striptýzu, v mžiku dostal můj doposud nudný život nový smysl ...

Šárka - půjčovala mi domácí úkoly - nádherné čtení. Bydlela o tři ulice dál a měla skvělý prospěch (ostatně jako každý, kdo nebydlel v našem bytě). Po letech jsme se potkali v tanečních. Místo do oči jsem se jí díval za výstřih. Po tanečních jsem začal nosit brýle!




Úsměvné historky, ale pozor - láska je cit, který nelze brát na lehkou váhu. Je totiž schopen vám otočit život o 180 stupňů :)!

12.11.07

Kudy - tudy? Už jde, Mr. Fuck Buddy!

"Moc si se mnou nezahrávej, podmínky diktuji já! Žádné otázky, závazky a city. Zajímá mě jen sex!"
Život bez vztahu - ano. Život bez sexu - nikoli.
A právě kvůli zajištění přirozené pudové potřeby jsme ochotni zacházet stále dál a dál.
Ještě před padesáti lety bylo nemístné pokusit se sbalit muže, natož se s ním jen tak vyspat. Dnes je tomu zcela jinak!


Přítel vaší vagíny
O koho to vlastně jde? Fuck buddy lze volně přeložit jako přítel na sex.
A že nejde o nic nového?? Vždyť přeci každý měl nějakého toho lepšího karamáda.
Jenže fuck buddy je spíš přítel vaší vagíny, než-li vašeho "já". Nemusíte ztrácet drahocenný čas konverzací o politice, návštěvami divadelních představení, dokonce si nemusíte ani rozumět.
Jediné, co mezi vámi funguje, je přitažlivost. Nevoláte si, když je vám smutno, nýbrž si voláte jen tehdy, když máte chuť na sex.

Předpokladem fungování takovéhoto vztahu je, že oba chcete to samé a nečekáte víc. V sexu nemáte před sebou žádná tajemství, nestydíte se a experimenty vám nejsou cizí.

Romantice vstup zakázán
Pokud očekáváte, že vás bude bombardovat každý den esemeskami, minimálně dvakrát do týdne vás vezme na romantickou večeři, či vás objímat u každých popelnic, tak zažijete velmi brzké zklamání.
Pravý fuck buddy se právě vyznačuje tím, že romantice neholduje, a to ani sám a ani s vámi, a jediné, co jej zajímá, je jen vaše tělo. Neplýtvá svou energií na pobíhání po zlatnictví, na vyznávání lásky či dešifrování vašich očekávání a představ, nýbrž ji směřuje každému centimetru vašeho těla. V posteli nikdy nezklame - má totiž čistou hlavu, nezatěžuje se možným strachem z opuštění, nemá komplexy.

No love
Úskalím toho vztahu je však četnost takovýchto mužů. Toho pravého fuck buddy není vůbec lehké najít. Ne že by snad nebylo dost mužů, kteří kývnou na nezávazný sex, ale musíte si najít toho ideálního. Musí vám sedět a nesmíte se do něj zamilovat.
Nejlepším způsob, jak si najít padnoucího buddyho, je seznamka. Ale nepočítejte s tím, že hned na poprvé budete mít štěstí. I na seznamce se totiž vyskytují muži, kteří touží nejen po sexu, ale také po vztahu. A to i takovém, kdy byste mu občas uvařila nebo vyprala ponožky, které u vás náhodou zapomněl.
Pravý fuck buddy takový není - je dostatečně schopný a sebevědomý na to, aby vás zatěžoval svými problémy.

Pravidla rošťárny
Pro správnou funkci je nutné se držet správných pravidel.
Formu vašeho vztahu (to, že on je fuck buddy) si ujasněte hned od začátku. Na rovinu mu řekněte, že chcete jen sex, žádné city. Věnujte se intenzivně pouze sexu. Po výkonu ho pošlete domů, snídani do postele by vám stejně nepřinesl a noviny by si nechal.
V žádném případě mu nevolejte, pokud máte depresi, pokud se cítíte sama, pokud máte premenstruační syndrom. V těchto případech využijte služeb kamarádky nebo maminky.


A na závěr něco ze života študáka:
někdy se vám poštěstí, tak jako Lence, a svého fuck buddyho potkáte na první schůzce: "dělala jsem asistentku na pitevně v letním semestru. Líbil se mi, přitahoval mě, a tak jsem ho pozvala na večeři. Jenže pak to přišlo - po deseti minutách jsem zjistila, že s ním nemám vůbec co říct a to byl stejně jako já medik. A tak jsem mu nabídla, zda bychom se nemohli spolu jen vyspat. Kývnul. Kývnul i o hodinu později, když jsem mu sdělila, že bych jeho sexuálních služeb chtěla využívat i do budoucna, zcela nezávazně, žádné přátelství, žádné city.

09.11.07

Sexuální závady

Občas by se ve vás vášně nedořezal???Jaké jsou nejčastější erotické retardéry???


Marcela má naprosto jasno, jaké vlastnosti by její "Vysněný" měl mít - sympatický, vtipný, chytrý, spolehlivý, volat dvakrát denně a nezapomínat na narozeniny její matky.
To zase Bára má jasno, jaké vlastnosti by "Úžasňák" neměl mít - nešpehovat, nepodvádět, nelhat, nenechat se živit, nezapomínat na narozeniny její matky.
A co mají společného??? K tomuto výčtu připisují ještě z hořké zkušenosti věci, které milenec nesmí v posteli udělat, aby byly ochotné do ní s ním opětovně skočit.


1. K.O. pro váš orgasmus

Marcela a její poslední noc s jejím posledním ex: "jen co jsme přišli domů, už jsme byli v peřinách. Bohužel, Kamil neměl na nějakou předehru vůbec pomyšlení. Párkrát mi tam dole přejel prsty a okamžitě se pustil do díla. Jen co byl hotov, prostě sprostě ze mě slezl a šel si k počítači vyřizovat maily. Byla jsem v naprostém šoku. Poznámka, zda náhodou nezapomněl na mě, v něm nevzbudila větší zájem. Na sekundu ke mně otočil hlavu, zamyslel se a pak prohodil, že se mám dodělat sama. Pak nerušeně klikal dál."

Starého psa novým kouskům nenaučíte. Stejně tak nemá cenu se snažit napravit extrémní případy sobeckosti. Vždy ho bude zajímat pouze jeho vyprázdnění , a přestože pod hrozbou vaší ztráty může být ochoten na vás trochu zapracovat, nikdy se nedostane dál než na rutinní mechanické tření.

Jediné nabízející se řešení je oplacení stejnou mincí - po několika rychlých vyvrcholeních, kdy ho mezi nohy vůbec nepustíte, pochopí, kde vězí chyba.


2. Larrin Deo
Tentokrát trpce zavzpomínala Bára: "potkali jsme se v baru a protančili jsme celou noc. Po té, co zjistil, že mi není až tak lhostejný, mě objal a políbil. V tu chvíli mě zaplavil smrad z jeho potu, ale protože jsem nechtěla být příliš skeptická, tak jsem to přičetla našemu tanečnímu nasazení. Následovalo pár skleniček u baru a on přišel s návrhem pokračovat u něj doma. Nechala jsem se zlákat představou nezávazného sexu a tak jsem přikývla.
Tato představa byla natolik silná, že jsem se rozhodla ignorovat neskutečný bordel u něj doma a snažila to přebít další představou, že nepořádek je pro muže typický. Avšak ve chvíli, kdy mě povalil na prostěradlo, které zažilo nejedno roční období, se mi málem zvedl žaludek. Takže jsem nás nasměrovala do koupelny, kde se to konečně začalo vyvíjet slibně. Bohužel ne na dlouho - pošeptal mi, že ho rajcuje jazyk v uších. Stačil mi jediný pohled do jeho nejspíš roky nemytých boltců a udělalo se mi opravdu zle.
Okamžitě jsem všechno skončila a utíkala pryč!!"

Je v podstatě jedno, zda vás odpuzuje jeho pročůraný rozkrok, pot smíšený s levnou kolínskou nebo dva týdny nečištěné tesáky, protože nevole, kterou od něj za případnou nápravu sklidíte, za to rozhodně nestojí. Veškerou svou energii směřujte tedy jen na svůj urychlený odchod!


3. S jeho bývalkou navěky
"Když jsme se poprvé a v podstatě i naposledy dostali s Jardou k orálnímu sexu, dočkala jsem se opravdu kvalitního zchlazení", vzpomíná Marcela. "Jakmile jsem pocítila, že se blíží k vyvrcholení, tak jsem pokračovala už jen ručním drážděním. Což mělo za následek, že se Jarda domáhal vysvětlení, proč jsem jeho sperma nechtěla spolknout. Má odpověď, že to nemám ráda, očividně působila jako olej přilitý do ohně, protože jeho reakce byla dech vyrážející - ´Hanka, to polykala vždycky!´

A kdo byla Hanka??? Hanka, byla samozřejmě jeho bývalka.
Zhrzeně jsem odsekla, ať mu tedy vykouří ona, a odešla jsem. Za necelý týden jsem je potkala, jak se "zamilovaně" procházejí po obchoďáku."

Ano, poznámky typu "hm, umíš to líp než moje ex" vás nerozpálí, alespoň ne k vášnivým erotickým hrátkám. Takovými poznámkami spíše odkazuje na fakt, že před vaší romantickou láskou se stejně náruživě oddával někomu jinému, což vy z vědomí radostně vytěsňujete.
Pokud ho opravdu milujete, dejte mu jasně najevo, že v posteli jméno jeho ex prostě nepadne, nebo je konec.
V případě,že vám vadí jeho sklon myslet vedle vás na výkony jiné ženy, ho radějipusťte k vodě. Nemá-li dost taktu, nedostane se už k žádnému milostnému aktu.


4. Báseň o jeho matce
To Bára měla podobný zážitek, akorát v něm figurovala jiná žena: "skončili jsme se dravým sexem a já si připadala jako erotická bohyně. Cítila jsem se skvěle a už už jsem se chtěla zeptat Jindry, zda i on má dobrý pocit z dobře odvedené práce. Když on sám začal zasněně vyprávět. Nemluvil však o mně a ani o nás, nýbrž o své matce. Vzpomínal, jak se s ním koupala nahá, když byl malý, a jak mu sušila ručníkem vlásky.
Zírala jsem jak zjara. Jsem holka otrlá, ale toto na mě bylo trochu moc. Odešla jsem a našla si jiného partnera."

Některá témata jsou po sexu tabu. Ať už je to zmiňovaná supermáma, či výkonná sekretářka, kterou v pondělí přijal, anebo tetička mající pejsky a kočičky, je dobré se mít na pozoru.
Pokud myslí po postelové vichřici na jiné bytosti než na vás, je možné,že si někoho jiného představoval i během milování. Raději si najděte někoho, kdo bude blázen jen do vás!



A co na to muži???? Co na nás ženách nemusí, co se jim příčí, kdy hrůzou křičí??
(Petr, Milan a Honza se nebáli a svěřili se.)


1. Petrův bobr
„Nemám rád, když má žena chlupatý huňatý rozkrok, jenomže to se předem zjistit nedá. Jednou jsem strčil ruku do jedněch kalhotek a okamžitě se vyděsil. V takové situaci bohužel není možné hned ucuknout, jako když se dotknete horkých kamen. Musel jsem zatnout zuby a pokračovat alespoň ve vnější stimulaci. Zalhal jsem, že nemám ochranu. Partnerka proto chtěla orál. Utekl jsem pod záminkou, že jdu shánět kondom. Nikdy jsem se k ní do bytu nevrátil.“


2. Milanova sjezdovka
„Netušil jsem, jak její klín vypadá. Když se mi ale ukázala nahá a já zjistil, že je úplně holá, byl konec. Připadal bych si jako pedofil."


3. Honza a malíři
„Jednou mi partnerka v okamžiku nejvyššího vzrušení řekla, že bych si mohl v ložnici vymalovat, že už se mi loupe omítka. Akci jsem nedokončil.“