21.03.08

4 "há"




"Sovy nejsou tím, čím se zdají být."


Muži vás neničí. Ničíte se samy!



1. Hloupá odevzdanost

Před více jak dvě stě lety pronesl Lord Byron osudovou větu - pro muže je láska něco navíc, zatím co pro ženy znamená celý její svět.
Nedovolila bych si tvrdit, že tento výrok v dnešní době platí beze zbytku, ale budeme-li k sobě upřímné, tak zjistíme, že o vztazích přemýšlíme mnohem více než muži.

Nedávno jsem seděla v restauraci. U stolu napravo ode mě popíjely čtyři mladé ženy. Nebylo jim více jak pětadvacet. Jedna se trápila přítelovou laxností a netečností, druhá si stěžovala na mužskou nestálost a třetí neustále opakovala, jak méněcenná si bez partnera připadá. Když odcházely, jejich obličeje byly stejně ztrápené, jako když si objednávaly první drink.
Měla jsem pocit, jako by každá z nich nějakým způsobem odvozovala svoji identitu a pocit štěstí od muže.
Za to nalevo od mého stolu seděla partička třicátníků. Byli veselí, hraví a vypadali odpočatě. A o čem se to bavili?? Věřte nevěřte o hmotnosti čápa, a to celé dvě hodiny! Na první pohled zcela nesmyslná debata, avšak zcela nevyčerpávající!

Jak se tedy cítit dobře??
Zjistěte, co chcete, a jděte za tím! Potřebujete vlastní cíle a sny.


2. Hloupé námluvy

Minulý pátek oslovil na večírku mou kamarádku Lenku neznámý muž. Chvíli si povídali na baru a o pár minut už seděli v tmavém koutku. On hulil jako fabrika, mluvil jen on a jen o sobě, nezeptal se jí, zda nemá hlad, nebo zda by nechtěla alespoň něco k pití, zda ji nevadí kouřová clona, a už vůbec ho nezajímalo nic z jejího života. Dala mu své číslo. Druhý den, ani třetí den, vlastně žádný další den jí nezavolal.
A co ona na to??? Nevadí jí to!!

Přišla jsem na to, že někdy ženy vůbec nemyslí na hodnotu nového objevu.
Když zjistí, že se o ně někdo, kdokoli, zajímá, pocítí najednou úlevu, a to třeba jen proto, že se cítí osamělé a touží po kontaktu.


3. Hloupá oddanost

Pětadvacetiletá lékařka Mária si neustále stěžovala na svého přítele. Zjistila, že ji občasně podvádí, nikdy ji nepochválí a občas si neodpustí jízlivé poznámky typu: "Na světě je tolik krásných ženských a já tu ztrácím čas s takovou, která má prdel jak dvouproudá silnice. Měla by jsi si mě víc vážit."

Místo toho, aby ho opustila a našla si někoho jiného nebo si užívala studentská léta jako nezadaná žena, slepě mu plnila všechna přání. Na mou otázku, proč to dělá a proč ho neopustí, tvrdošíjně odpovídala: "Já vím, že je to hajzl, ale já ho miluju!"

Nesmysl!!
Skutečnost, že jej milujete, nevyzmizíkuje to, že on je v podstatě hrubý, lakomý, chladný, uzavřený, odmítavý, tyran, násilník, narkoman, alkoholik, dominantní, workoholik, žárlivý ...
Prostě, přestaňte říkat "miluji ho" a podívejte se pravdě do očí!


4. Hloupé početí

Proč chceme dítě??
Protože nám tikají biologické hodiny?? Protože na nás tlačí okolí?? Nebo se snad chcete vyrovnat svým již těhotným kamarádkám?? Nebo se má dokonce dítě stát lékem na vaše trápení??

Jediný důvod, proč mít dítě, zní podle mého následovně: dítě se má narodit, když vy a váš dospělý partner máte zájem, úmysl, schopnosti a nezbytné prostředky k tomu, abyste se stali rodiči, a jste připraveni obětovat svůj čas, péči a peníze na to, aby se vašemu dítěti dostalo potřebné opory, bezpečí, lásky a vzdělání.


Loni o vánocích si mi nad horkým punče stěžovala kamarádka Šárka: "už půl roku nám to neklapalo, bála jsem se, že mě opustí, a tak jsem vysadila antikoncepci. Nic jsem mu neřekla. Po dvou měsících jsem otěhotněla." Nevěřícně jsem na ni hleděla, zatímco ona pokračovala: "poslal mě na potrat a rozešel se se mnou .."
O hodinu a půl se "rozešla" i se mnou. Důvod?? Odlišný názor. Já její čin shledávala nezodpovědným, zbabělým a sebedestruktivním. Ona naopak jako vysoce hodnotné řešení partnerské krize.







Poznáš kosa podle nosa???



O čem se baví ženy, když jsou samy bez mužů??

Někdy o škole, o práci, o módě, o zaručených dietách, o nejschopnějším trenérovi jógy, o dětech ..
Avšak nejvíce pozornosti je věnováno mužům a sexu. Kromě tradičních otázek týkajících se vzhledu, postavení, si často neodpustíme ani dotaz na velikost jeho penisu.

Na velikosti záleží. A tak se většina žen snaží pomocí různých vodítek nekoupit zajíce v pytli. Avšak život skrývá řadu překvapení .. a někdy je velmi těžké skrýt nemilé překvapení. S odstupem času se z toho stávají úsměvné historky. A tak jsme s kolegyněmi sestavily desatero ženských kiksů :).



Top ten deseti "nejlepších" věcí, které můžete říct nahému muži:
  • Ne! Za co mě trestáš, bože?!
  • Není to optická iluze?
  • To je zajímavé, a přitom máš tak velké nohy...
  • Můžu k tobě být upřímná?
  • Aha, proto si myslíš, že se mají lidi posuzovat jen podle charakteru.
  • Nikdy jsem nic podobného neviděla.
  • Nevadí, aspoň to nezabere moc času.
  • Plastická chirurgie dokáže dneska upravit skoro všechno.
  • Můžu na něj namalovat smajlíka?
  • Můžeme se jenom mazlit...

16.03.08

Město versus vesnice


"Na vesnici chcíp pes. Za vzrušením musím do města. Nebo je tomu jinak?"




Dá se vztah mezi venkovany a měšťáky charakterizovat dvěma slovy? Dá! Rivalita a nechuť.

Lidé žijící ve městech se považují za zkušenější ve všech oblastech společenského života, dávají najevo, že se umí chovat ve vybraných restauracích a barech, nenechají se jen tak někým ošálit a pro opačné pohlaví jsou přitažlivější než-li vesničané. Na vesničany nahlížejí jako na burany a omezence, co nepoznají nůž na ryby od lžičky na dezert a metro je pro ně španělskou vesnicí.
Obyvatelé vesnic naopak vyzdvihují svůj kladný vztah k fyzické práci, nebojí se toho, že se trochu umažou, a jsou pohotovější v kritických situacích.

A jak je tomu v sexu?? Používají skutečně měšťáci jiné taktiky, jiný slovník, jiný styl komunikace a preferují jiné polohy?? Jsou opravdu o tolik rafinovanější a protřelejší než prostší, zato však více upřímní, ostýchavější a cudní venkované??
Nebo se jedná jen o další zjednodušené schéma, které se stává tak častým námětem mnoha filmů seriálů??



Zazvonil zvonec a jaký že byl pohádky konec?

Schéma první: zachovalý padesátník ve porsche přijíždí na venkovský statek svých přátel a během krátké chvíle získává pozornost nejhezčí dívky z okolí. Ona je ochotná kvůli němu opustit své rodiče, svého přítele i práci, protože "tajně" doufá, že ji uvede do vyšší společnosti a ona konečně vypadne z místa, kde lišky dávají dobrou noc. Důvěřuje mu.
Existují pouze dva možné konce - jeho buď přemůže její naivita, čistota a vřelost, otevřou se mu oči a on se díky ní od základu změní, nebo se mu oči neotevřou, nezmění sebe ani svůj dosavadní způsob života, zato ona prozře a vrátí se domů v naději, že na ni její milý, čestný a rovný chlapík, stále čeká. Je sice trochu nesmělý a v sexu nepříliš nápaditý, ale hodný. A to je přece nejdůležitější!!

Schéma druhé: ona je mladá, krásná, úspěšná a zasnoubená s boháčem, díky kterému bude zabezpečená do smrti smrťoucí. No, navenek dokonalý pár .. ve skutečnosti jim to však neklape. Jeden na druhého nemá čas a v posteli to taky není to pravé ořechové. V tu pravou chvíli je pozvána svou kamarádkou z dětství na venkov. Tu poznává inteligentního, sexy a charismatického sedláka ... a zamiluje se. Teprve nyní může říct, že je vše opravdové a sex s ním je nejlepší, jaký kdy zažila.
Má tak silné paže, čpí potem a je na něj ve všem stoprocentní spolehnutí. Pokud by bylo třeba, skočil by pro ni do bahna, do močálu, zatímco její metrosexuální snoubenec by ji nechal raději utopit, než-li by si ušpinil své nažehlené kalhoty od bláta.
A co na to její kamarádky??? Jsou to hloupé nafoukané městské husy, kterým jde jen a jen o peníze, o společenské postavení, když nechápou její rozhodnutí odstěhovat se za zemědělcem jejích snů.

Ve skutečnosti totiž nejsou uhlazení světáci zas tolik uhlazení a přirození vesničané žijící v souladu s přírodou mají do přirozenosti a souladu hodně daleko. I v sexu.



Krutá realita

Podíváme-li se na život ve městě a na vesnici obecně, rozdílů najdeme hodně. S kým je lepší sex, je velice individuální věc, každému vyhovuje něco jiné, a je pouze na dvojici, zda se dokáže dohodnout, co je nejlepší a tedy nejvíce vzrušující.
Postoj k sexu však ovlivňuje řada faktorů, které jsou naopak ovlivňovány skutečností, kde onen člověk žije, vyrůstá, jaké má zázemí a jaké má zájmy.
Lidé žijící na venkově mají bohužel ještě stále nižší vzdělání, menší nebo téměř žádný kulturní rozhled, nedostanou se k tolika informacím a v mnohém jsou konzervativnější.
Postoj k sexu ale právě výrazně ovlivňuje ona úroveň vzdělání, zázemí a také všeobecný rozhled. Vysokoškoláci jsou tolerantnější jak k menšinám, tak také k různým sexuálním praktikám a mají k sexu otevřenější a svobodomyslnější přístup. Důležitá je i emancipace, v čemž vesnice za městy zaostávají. Emancipovaná žena se o svých potřebách dokáže bavit a častěji vyžaduje, aby partner myslel i na ni, nejenom na sebe



Na závěr pohled do ložnic:

Venkované dávají přednost "misionáři", zatímco měšťáci se raději oddávají sexu na netradičních místech a s oblibou zkoušejí novinky.
Osobně můžu pravdivost onoho tvrzení potvrdit :).


09.03.08

Manželka versus milenka




Milenka je zvláštní slovo - má v sobě nejen velkou dávku sex-appealu, ale i značný díl despektu.



Na první pohled by se zdálo, že být milenkou má jen svá pozitiva. Nemusí ji trápit, zda stihne uvařit či vyprat, kdo zítra vyzvedne malou Kačenku ze školky nebo kdo ji odveze na hodiny baletu, nebo snad kdo v pátek pojede vybrat novou sedačku do obýváku.
Zároveň bývá velmi krásná, sexy, vstřícná, nekonfliktní a především - chápavá.
Přesto jen málokdy překročí svůj stín a objeví se po boku svého milence jako oficiální partnerka nebo dokonce jako manželka.
Zůstane tedy "jen" tou druhou, od které se bude muž vracet za svou legitimní rodinou.



Milenka rovná se rozchod??
Mezi mými kamarádkami je plno těch, které se staly "obětí" partnerovy nevěry. Zároveň si mnoho z nich uvědomuje, že jeho zálety však nemusí vést nevyhnutelně k rozchodu. A to zvlášť v případě, kdy vše ostatní ve vztahu funguje - péče o psa, o dítě, společné finance, vzájemný respekt či úcta.

I když existují případy, kdy je muž pevně rozhodnutý změnit svůj dosavadní život a začít nový se stávající milenkou, většinou jejich protějšky přijdou na to, proč k nevěře došlo a jak jej získat znovu zpět.

Je zajímavé, že všechny kamarádky, kterých se nevěra týkala, pojí dva společné rysy: prvním je onen optimismus, že muže získají zpátky, druhým je jakýsi náznak ženské solidarity. Na tu "druhou" nedští jen síru, ale spíše ji politují.
S odstupem času dokáží i přiznat, že milenka byla opravdu hezčí, mladší a spontánnější.

Nahodit, zaseknout, přitáhnout
Beze sporu existuje řada teorií, jak záletníka získat zpět. Tedy samozřejmě, pokud o něj stále ještě stojíte.
Devět z deseti žen doporučuje zaktivizovat mužskou žárlivost.
Jedna z deseti doporučuje začít sama u sebe, podívat se na sebe sama kriticky, zhodnotit, jak vypadáte, co by se dalo zlepšit, vzpomenout si, čím jste ho tenkrát dostala do kolen.

" Přesně toto v mém případě zafungovalo" potvrzuje má kamarádka Lenka. A i když na nevěru svého partnera přišla, rozhodla se, že to tak nenechá.
Honza ji za to stál a dnes se na jeho nevěru dívá tak, že jejich vztah posunula o velký kus vpřed.
"Přišla jsem na to, že nestojí jen o tzv. teplo rodinného krbu, tj. teplou večeři, vyprané ponožky a vytřenou podlahu. Chce, a to i na úkor vycíděného bytu, večeři v příjemné restauraci, abych se hezky oblékla, smála se, dala mu najevo, že je pro mě stále přitažlivý a zajímavý .. "



Tak kterou ... ?!?
Kdyby to bylo jen možné, rádi by si muži nechali obě.
Mají rádi svůj klid, neradi řeší vztahové problémy. Od přírody jsou disponováni k polygamii, sex je fascinuje. Avšak matka příroda jim nadělila i jistou dávku soucitu.
Velmi neradi ubližují, ale život ve třech musí někdy skončit.


Milenka?? Mrcha??
Každou ženu záletníka napadla alespoň jednou otázka "proč nechodí s nějakým svobodným"?
Na jednoduchou otázku, jednoduchá odpověď - nezadaní muži jsou nedostatkovým zbožím a díky svým manželkám jsou zkultivovaní a tím pádem velmi atraktivní.


Zazvonil zvonec, pohádky je konec
Ať už si milenka plánuje se zadaným mužem cokoli, jedno je jasné: nikdy se nedokáže plně smířit s tím, že se o svého pana Božského s někým musí stále dělit.

Ženy jsou schopné pro lásku udělat mnohé věci, muži jsou v tomto více racionální.
Rádi se nechávají opít dobrodružstvím, ale v ohrožení dokáží velmi rychle vystřízlivět. Z toho vyplývá, že je zcela zbytečné dělat takovýmto mužům jakékoli scény.





A co na to muži???
Zeptala jsem se svých dvou bývalých spolužáků z medicíny. Musím přiznat, že mě trochu šokovali - za milenky si vybrali cizí manželky :).
Simonek: "jinak jsem zamilovaný jako puberťák, spíme spolu je to fajn. Akorát, že se s ní nemůžu nikde ukázat neb je vdaná, takže se scházíme tajně u mě. Zatím je to fajn, ale chtěl bych být s ní víc, takže jsem v háji :-)!"

Boban: "vdaný holky jsou nejlepší, to mám vyzkoušený, ale bacha, aby tě někdo nezrakvil."

06.03.08

Homer je zpět ..




... a s ním i jeho super hlášky!


* Vyhnout se povinnosti svědčit u soudu je snadné. Musíte prostě říct, že máte předsudky vůči všem rasám.

* Viděl sem tenhle film o autobusu, který musel jezdit po městě osmdesátkou a nesměl zpomalit. Jinak by vybouchl nebo tak něco. Myslím, že se to jmenovalo Autobus, který nesměl zpomalit.

* Nejsmutnější den mého života byl ten, kdy jsem si uvědomil, že svého tátu porazím skoro ve všem. Bart ten pocit zažil už ve čtyřech letech.

* Zajímalo by mě, kde je Bart... Jeho večeře už je celá studená... a snědená.

* Jdu se ženou, kterou miluju, na zadní sedadlo svého auta a vrátím se až za deset minut!

* Není jednoduché balamutit těhotnou manželku a starat se o malého spratka, ale já to všechno zvládám a ještě mi každý den zbývá osm hodin na televizi.

* Že mě to nezajímá, ještě neznamená, že tomu nerozumím.

* Kdy se jen poučím? Odpovědi na složité otázky bytí a nebytí přece nenajdu na dně půllitru, ale v televizi!

* Jestli opravdu chceš v životě něčeho dosáhnout, musíš tvrdě makat. A teď buď zticha, v televizi budou hlásit čísla sportky.

* Zkusil jsi to, opravdu ses snažil, ale nepovedlo se to. Ponaučení zní: Raději se o nic nepokoušej.

* Připíjím na alkohol: Zdroj a řešení všech problémů.

* Barte, naučím tě tři věty, které ti pomohou v jakékoli složité situaci, kterou ti život přichystá:
a) Vem to za mě.
b) Skvělý nápad, šéfe.
c) Takhle už to bylo, když jsem přišel.

* Cítím, že mám obrovskou moc. Asi jako Bůh, když drží v ruce pušku.

* Marge, nemůžu jít do práce v růžové košili. Všichni ostatní nosí bílé. Nejsem tak populární, abych si mohl dovolit být odlišný.

* Když se v továrně něco pokazí, může za to ten chlápek, co nemluví anglicky.

* Jestli se na mě rozzlobíš pokaždé, když udělám nějakou blbost, tak asi budu muset přestat dělat blbosti, nebo co.

* Někteří lidi se nikdy nezmění. Anebo se rychle změní a pak se zase rychle změní nazpátek.

* Normálně nejsem věřící člověk a moc často se nemodlím, ale jestli tam nahoře opravdu jsi - zachraň mě, Supermane!

* Marge, přece jsme uzavřeli jasnou dohodu: Tvé sestry nebudou chodit na návštěvu po šesté hodině a já přestanu jíst tvé rtěnky.

* V průběhu posledního týdne bylo mým celoživotním snem stát se vynálezcem.

* Počkej, Barney, když chceš létat letadlem, tak musíš být střízlivý. Chci říct, že to není jako řídit auto.
* Prosím, nesnězte mě! Mám ženu a děti… Snězte je!

* Ach jo, proč mě ti debilové nevezmou do toho jejich kreténského klubu pro blbečky…

* Pamatuj si, Barte, nesmíš se bát žít život na pokraji zákona. A teď už musíme domů, než se Marge naštve.

* Celý život jsem prožil jako obézní muž uvězněn v těle tlustého chlapa.

* Být zaživa sežrán krokodýlem je stejné, jako když usnete… v míchačce.

* Sláva byla jako droga, ale ještě silnější byly drogy.

* Synu, žena je jako pivo. Pěkně voní, pěkně vypadá a šel bys přes mrtvoly, abys ji získal. Ale jedna žena ti nestačí, brzy budeš chtít vypít další ženu.

* Život se skládá z jedné kruté porážky za druhou, až si přejete, aby byl Flanders mrtvý.

* Barte, kdybychom měli 10 000 dolarů, byli bychom milionáři! Mohli bychom si koupit fůru užitečných věcí, jako třeba… lásku!

* Jestli je pistole dost dobrá na to, aby chránila něco tak užitečného, jako jebar, je dost dobrá také na to, aby chránila mou rodinu.

* Počkejte, já bych neměl řídit. Vždyť jsem opilý jako prase. Vlastně bych se neměl ani poslouchat.
* Myslím, že děti jsou budoucnost. Pokud je nezastavíme… teď hned!

* Celý život jsem měl jeden velký sen - dosáhnout všech svých cílů.

* Dobře, přestaňte panikařit. Vydělám nějaké peníze tím, že prodám jedno ze svých jater. Jedno mi stačí.

* Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane.

* Dobře, mozku, ty nemáš rád mě a já nemám rád tebe, ale tohle musíme mít co nejrychleji z krku, abych tě mohl zase v klidu jít zabíjet pivem.