24.07.07

Krásní muži

Mužská krása.
Dalo by se říci, že je to až nemístné se bavit o tomto spojení, vždyť od nepaměti je tento pojem vyhrazen spíše pro ženy. Ale vyvstává tu otázka -existují i pro muže obecně přijímané definice krásy, tak jako pro ženy? Co je rozhodujícím faktorem? Oči, peníze, charizma, postavení?

Mužská krása má bezesporu zcela jiná pravidla a zákonitosti, než-li se kterými se setkáváme na různých soutěžích Miss World či Miss Universal. Muž má totiž na své straně mnohem víc tajných zbraní. A tyto zbraně přitahují pozornost žen a umožňují i škaredům získat post sexuálního symbolu v určité skupině žen.
Mužská krása totiž souvisí s erotickou přitažlivostí.
Kamarádka to jen potvrzuje slovy: "Velmi záleží na energii a charizmatu, musí fungovat chemie a musí vonět. Pokud jedno z toho chybí, není co řešit. Kde jsou ty doby, kdy jsem si partnera vybírala dle vzhledu."

Charizma je zaklínadlem mužské krásy. Má stejnou výpovědní hodnotu jako míry 90-60-90 u žen. Muž, který není ideálem krásy ve smyslu plakátových modelů, ale ze kterého vyzařuje sexuální energie a těžko definovatelná přitažlivost, uchvátí srdce každé ženy.
K tomu se přiklání většina žen. Upřednostňují smysl pro humor, šarm a charakterové vlastnosti před tím, zda dotyčný má jedno oko modré a druhé zelené, velké uši nebo kolik vlasů má.

Ale vše má své nepřekročitelné hranice.
Na scénu vstupuje soubor pravidel fyzické krásy.
Kulturista typu Sylvestr Stallone nb subtilní Tom Cruise? Ne!
Onen ideál najdeme v italské Florenci a je dílem sochaře Michelangela. Ano, jedná se o sochu Davida. Štíhlý, s výškou kolem 185 cm, šlachovitý a širokými rameny. A pokud bychom nebyli skromní, tak samozřejmě s fotogenickým obličejem, jiskrnými očima, zdravou pletí a hezkými zdravými zuby.

A další faktory, které hrají roli??
Moc.
Křehkost.
Nemorálnost.

A co se líbí mně?
Tak prvně, nelíbí se mi prvoplánoví hezounci. Typy Brad Pitt či Orlando Bloom mě nechávají zcela chladnou. Stejně tak "svalouši", kteří zasvětili svůj život posilovně, železu a žíněnce, jsou u mě na poslední příčce.
Na prvních příčkách jsou pak ti, kteří jsou mužní a zároveň empatičtí (byť se to může zdát zcela se vylučující). Hlavně nesmí být trapný a nesmí moc mluvit. Fyzicky si všímám rukou, zubů a chodidel.

A nakonec - co takový génius Albert Einstein?
S génii se nedá žít, ale ženy po nich toužily. Albertovi sice zkrachovala dvě manželství a o své děti se moc nestaral, ale "proslavil" se obrovským počtem milenek :)!!

Žádné komentáře: