19.12.07

Zoom na jeho tajemství

" Mám takový dojem, že má žena něco tuší .. Co když se rozhodne mě dát sledovat soukromým očkem??"


Touto větou mě pozdravil na večerním sáňkování můj letitý kamarád Honza. Než jsem stačila jakoli zareagovat, tak už byl pod kopcem a na druhý den se odhlásil z hotelu.
Jeho nová asistentka zůstala .. Takže jsme u baru mohly "reagovat" společně.



Někteří muži si stále myslí, že lze ženy opít rohlíkem. Že se stačí tvářit jakoby nic a my na jejich tajemství nepřijdeme.
Bohužel v těchto případech zapomínají na naši empatii a cit pro změny. Všímáme si totiž zdánlivých maličkostí mnohem lépe než oni.

Není to slídivost, jak tu a tam od našich mužů slýcháme. Jen máme smysl pro detail. Ale po pravdě, co taky čekat od někoho, kdo není schopný poznat, že jste změnila barvu vlasů, že si je jinak češete nebo dokonce že máte nové "růžové" tílko.
Za to vy byste si podobných věcí všimla, sotva by vstoupil do dveří, a to i kdyby šlo o manžetové knoflíčky, sponu do kravaty nebo takové tkaničky do bot.


Existují různé způsoby jak poznat, že vám váš partner něco tají. A aby to bylo objektivní, přizvala jsem na glosy kamaráda psychologa :

Úsměvy, květiny, večeře
Zničeho nic vám po deseti letech přinesl kytici tulipánů a k tomu přiložil poukazy na týden v Alpách.
Nejdřív jste byla beze sporu nadšená ..
Ale po chvíli ve vás vzklíčilo podezření. Tolik pozornosti najednou?? Že by šel konečně do sebe, a změnil se?? Sám od sebe?? Vždyť dělbou majetku jste naposledy vyhrožovala před čtyřmi roky a stejně dlouho mu už nic nevyčítáte. Prostě jste si zvykla a přestala do něj hučet horem dolem, co vše chcete a potřebujete.

Vášeň se z vašeho vztahu sice vytratila, ale aspoň se nehádáte. Žijete vedle sebe v klidu. No, vcelku běžný stav po několika letech společného soužití. Tak co mu to přelétlo přes nos?? Že by výčitky svědomí?? Možná má milenku .. A možná se takto snaží zahladit stopy ...

Psycholog Hrůza to okomentoval slovy: „Od mužů lze v partnerském vztahu jenom těžko hledat sebereflexi, pokud je k ní nikdo nenutí. Vyhovuje jim určitý stereotyp a o svém vztahu nepřemýšlejí zdaleka tak často jako ženy, které naopak mají tendenci pitvat se v něm ze všech stran.
Jestliže své ženě nepřinesli květinu několik let a ve vztahu neprobíhají zrovna žádné rozbroje, je velmi nepravděpodobné, že by si na květinu sami od sebe vzpomněli.
Netvrdím, že nečekaná pozornost rovná se vždy milenka. Může jít o nějaký průšvih, partner po vás může třeba něco chtít, avšak pravděpodobnost, že se něco děje, je vysoká.


Slovní zásoba
Před měsícem odhalila má švagrová nevěru mého bratra zajímavým způsobem.
Začal totiž používat slova, která před tím nikdy nepoužíval a tu a tam změnil i přízvuk. Stála vpodstatě u přerodu rodilého pražáka v moraváka. Už nerozsvěcoval, ale rožínal, neprojížděl vesnicí, nýbrž dědinou, a domů nosil místo brambor zemáky.

Monika je inteligentní žena a tak než začala dělat unáhlené závěry, pozvala mého bratra na večeři, kde se ho jen tak mezi řečí zeptala, zda nemají v práci nového kolegu.
Bratr bezelstně odpověděl, že ne, ale že by ho bylo třeba, protože je toho hrozně moc a on nestíhá a tak zítra opět zůstane o pár hodin déle v práci.
Řekla bych, že hřebíčkem do jeho rakve byla věta, že jí to vynahradí.

Monika na jeho další milenku, v pořadí již třetí, čekat nebude. Podala žádost o rozvod a bratrovi sbalila kufry.


Nevinný flirt
Toto je doména kolegy Hrůzy :).

Pozor na paranoiu a hloupou žárlivost!
Vše by mělo mít své meze, takže se vyvarujte přílišnému pozorování partnera, jeho mobilu a pošty.
Mohla byste zjistit věci, které vlastně ani vědět nechcete, nebo takové, které nemusí vůbec nic znamenat a svedou vás mylně z cesty.

Ne každá žena, se kterou si vymění pár e-mailů či sms zpráv, je nutně jeho milenkou ..
Může to být jenom dobrá kamarádka, se kterou nevinně flirtuje. Ostatně - copak ty jste nikdy neudělala nic podobného? Ani jednou jsi neflirtovala s cizím mužem?


Co si budeme nalhávat, udělala. Zakazovat flirtování, je dle mého, jako nošení dříví do lesa ... :)

Ale na druhou stranu .. Připadáte si doma jako v krematóriu z toho množství květin??? Cukl sebou a sundal okno, když jste se šla v noci napít a on ještě seděl u počítače??? Je nervoznější, než obvykle bývá???
Co vám asi tak tají???

Žádné komentáře: