15.12.07

I like move it

Tanec patří k nejstarším prostředkům vyjadřovaní emocí

Znáte to, elegantní labuť umírá na jevišti a ani jedno oko nezůstane suché. Pokud se o totéž pokoušíte vy, ostatní pláčou též. Avšak smíchy. Když dva dělají totéž ...

Existují ale tance, které by elegantně nevystřihla ani samotná Isadora Duncanova.

Had aneb jede, jede mašinka

Nutné zlo každého maturiťáku. V rámci vzájemné družby a dobré zábavy se nejdřív všichni hezky postavíme do řady, každý chytne nešťastníka před sebou za pas a pak jen už pěkně přískoky vpřed, vpřed a zase vzad pěkně v rytmu a všichni za paní učitelkou ... Za pár okamžiků na těch vysokých podpadcích padáme, válíme se v hedvábných róbách na podlaze a hlasitě, s jistou dávkou zoufalství v hlase, ječíme.

V této situaci si s oblibou představuji, co by si o naší kultuře asi tak pomysleli marťani náhle se objevivší někde opodál u baru.

Kozáček aneb kdo že vymyslel breakdance

Pro bohatýry z východu možná důkaz skutečného mužství, pro české muže nejčastější příčina úrazů a kalhot rozervaných na nevhodných místech. Bez předchozích návštěv jogy takřka nezvládnutelný. Ale buďme upřímní, oni i ti dobře trénovaní padrugové s profi úsměvy při něm vypadají prapodivně ..

Lambada aneb tanec létajích sukní

Většina z nás má ještě dobře v paměti lambádovou smršť, kterou jsme si na počátku devadesátých let prošli. Vyloženě vlezlá melodie jaká se pouští u kolotočů se doprovázela tancem v páru, při kterém se vrtělo zadkem o sto šest. Na základě tohoto rádoby sexy pohybu, který tvoří vpodstatě celou lambadu, si vysloužila přezdívku "hříšný tanec". Neodmyslitelnou součástí bylo i oblečení, to se drželo hesla "čím barevnější a menší, tím lepší".

Nejbizardněji působí, když jej tančí žáci a žákyně prvního stupně základní školy.

Mazurka aneb kuk na strejdu!

V porovnání s lambadou se jedná o tanec jakž takž přijatelný. Samozřejmě záleží, kdy ji tančíte. V mateřské školce a na prvním stupni je to tanec vhodný, avšak v pozdějším věku "jukání na sebe do okénka" za pobrukování vlezlé písně Měla babka čtyři jabka rozhodně nedoporučuji. Zvlášť pokud si chcete udržet své nynější postavení.

Ptačí tanec aneb křidýlko nebo stehýnko?

Zlatý hřeb všech maturitních plesů a hlavně jejich žoviálních konferenciérů. Jedná se o jistou formu davového šílenství. Obtloustlý, plešatý chlápek na pódiu špulí zadeček, mává křidélky a s neskonalým entuziasmem k tomu nabádá všechny maturanty, jejich rodiče, sourozence, prarodiče, uklizečku, blondýna s velkou botou .. A všichni ti dobře oblečení, slušní, vzdělaní a jinak zcela příčetní lidé to opakují se stejným nadšením po něm ..

Twist aneb jak si vykloubit prdel

Roku 1960 s ním přišel rock´n´rollový interpret Chubby Checker. Techniku svého tance popsal slovy: "Je to, jako byste každou nohou zašlapávali jednu cigaretu a přitom si utírali zadek ručníkem." Jak poetické?!? Pohled na parket plný "twisťáků" silně připomíná momentku z hodiny rehabilitačního cvičení pro pacienty po totální náhradě kyčelního kloubu.

A jedna rada závěrem:

vzpomeňte si na Elvise a jeho trhavé pohyby trupu a nohou. Můžete jimi maskovat nejen docházející invenci, ale i křeče z vyčerpání.



Žádné komentáře: