09.03.08

Manželka versus milenka




Milenka je zvláštní slovo - má v sobě nejen velkou dávku sex-appealu, ale i značný díl despektu.



Na první pohled by se zdálo, že být milenkou má jen svá pozitiva. Nemusí ji trápit, zda stihne uvařit či vyprat, kdo zítra vyzvedne malou Kačenku ze školky nebo kdo ji odveze na hodiny baletu, nebo snad kdo v pátek pojede vybrat novou sedačku do obýváku.
Zároveň bývá velmi krásná, sexy, vstřícná, nekonfliktní a především - chápavá.
Přesto jen málokdy překročí svůj stín a objeví se po boku svého milence jako oficiální partnerka nebo dokonce jako manželka.
Zůstane tedy "jen" tou druhou, od které se bude muž vracet za svou legitimní rodinou.



Milenka rovná se rozchod??
Mezi mými kamarádkami je plno těch, které se staly "obětí" partnerovy nevěry. Zároveň si mnoho z nich uvědomuje, že jeho zálety však nemusí vést nevyhnutelně k rozchodu. A to zvlášť v případě, kdy vše ostatní ve vztahu funguje - péče o psa, o dítě, společné finance, vzájemný respekt či úcta.

I když existují případy, kdy je muž pevně rozhodnutý změnit svůj dosavadní život a začít nový se stávající milenkou, většinou jejich protějšky přijdou na to, proč k nevěře došlo a jak jej získat znovu zpět.

Je zajímavé, že všechny kamarádky, kterých se nevěra týkala, pojí dva společné rysy: prvním je onen optimismus, že muže získají zpátky, druhým je jakýsi náznak ženské solidarity. Na tu "druhou" nedští jen síru, ale spíše ji politují.
S odstupem času dokáží i přiznat, že milenka byla opravdu hezčí, mladší a spontánnější.

Nahodit, zaseknout, přitáhnout
Beze sporu existuje řada teorií, jak záletníka získat zpět. Tedy samozřejmě, pokud o něj stále ještě stojíte.
Devět z deseti žen doporučuje zaktivizovat mužskou žárlivost.
Jedna z deseti doporučuje začít sama u sebe, podívat se na sebe sama kriticky, zhodnotit, jak vypadáte, co by se dalo zlepšit, vzpomenout si, čím jste ho tenkrát dostala do kolen.

" Přesně toto v mém případě zafungovalo" potvrzuje má kamarádka Lenka. A i když na nevěru svého partnera přišla, rozhodla se, že to tak nenechá.
Honza ji za to stál a dnes se na jeho nevěru dívá tak, že jejich vztah posunula o velký kus vpřed.
"Přišla jsem na to, že nestojí jen o tzv. teplo rodinného krbu, tj. teplou večeři, vyprané ponožky a vytřenou podlahu. Chce, a to i na úkor vycíděného bytu, večeři v příjemné restauraci, abych se hezky oblékla, smála se, dala mu najevo, že je pro mě stále přitažlivý a zajímavý .. "



Tak kterou ... ?!?
Kdyby to bylo jen možné, rádi by si muži nechali obě.
Mají rádi svůj klid, neradi řeší vztahové problémy. Od přírody jsou disponováni k polygamii, sex je fascinuje. Avšak matka příroda jim nadělila i jistou dávku soucitu.
Velmi neradi ubližují, ale život ve třech musí někdy skončit.


Milenka?? Mrcha??
Každou ženu záletníka napadla alespoň jednou otázka "proč nechodí s nějakým svobodným"?
Na jednoduchou otázku, jednoduchá odpověď - nezadaní muži jsou nedostatkovým zbožím a díky svým manželkám jsou zkultivovaní a tím pádem velmi atraktivní.


Zazvonil zvonec, pohádky je konec
Ať už si milenka plánuje se zadaným mužem cokoli, jedno je jasné: nikdy se nedokáže plně smířit s tím, že se o svého pana Božského s někým musí stále dělit.

Ženy jsou schopné pro lásku udělat mnohé věci, muži jsou v tomto více racionální.
Rádi se nechávají opít dobrodružstvím, ale v ohrožení dokáží velmi rychle vystřízlivět. Z toho vyplývá, že je zcela zbytečné dělat takovýmto mužům jakékoli scény.





A co na to muži???
Zeptala jsem se svých dvou bývalých spolužáků z medicíny. Musím přiznat, že mě trochu šokovali - za milenky si vybrali cizí manželky :).
Simonek: "jinak jsem zamilovaný jako puberťák, spíme spolu je to fajn. Akorát, že se s ní nemůžu nikde ukázat neb je vdaná, takže se scházíme tajně u mě. Zatím je to fajn, ale chtěl bych být s ní víc, takže jsem v háji :-)!"

Boban: "vdaný holky jsou nejlepší, to mám vyzkoušený, ale bacha, aby tě někdo nezrakvil."

Žádné komentáře: