16.03.08

Město versus vesnice


"Na vesnici chcíp pes. Za vzrušením musím do města. Nebo je tomu jinak?"




Dá se vztah mezi venkovany a měšťáky charakterizovat dvěma slovy? Dá! Rivalita a nechuť.

Lidé žijící ve městech se považují za zkušenější ve všech oblastech společenského života, dávají najevo, že se umí chovat ve vybraných restauracích a barech, nenechají se jen tak někým ošálit a pro opačné pohlaví jsou přitažlivější než-li vesničané. Na vesničany nahlížejí jako na burany a omezence, co nepoznají nůž na ryby od lžičky na dezert a metro je pro ně španělskou vesnicí.
Obyvatelé vesnic naopak vyzdvihují svůj kladný vztah k fyzické práci, nebojí se toho, že se trochu umažou, a jsou pohotovější v kritických situacích.

A jak je tomu v sexu?? Používají skutečně měšťáci jiné taktiky, jiný slovník, jiný styl komunikace a preferují jiné polohy?? Jsou opravdu o tolik rafinovanější a protřelejší než prostší, zato však více upřímní, ostýchavější a cudní venkované??
Nebo se jedná jen o další zjednodušené schéma, které se stává tak častým námětem mnoha filmů seriálů??



Zazvonil zvonec a jaký že byl pohádky konec?

Schéma první: zachovalý padesátník ve porsche přijíždí na venkovský statek svých přátel a během krátké chvíle získává pozornost nejhezčí dívky z okolí. Ona je ochotná kvůli němu opustit své rodiče, svého přítele i práci, protože "tajně" doufá, že ji uvede do vyšší společnosti a ona konečně vypadne z místa, kde lišky dávají dobrou noc. Důvěřuje mu.
Existují pouze dva možné konce - jeho buď přemůže její naivita, čistota a vřelost, otevřou se mu oči a on se díky ní od základu změní, nebo se mu oči neotevřou, nezmění sebe ani svůj dosavadní způsob života, zato ona prozře a vrátí se domů v naději, že na ni její milý, čestný a rovný chlapík, stále čeká. Je sice trochu nesmělý a v sexu nepříliš nápaditý, ale hodný. A to je přece nejdůležitější!!

Schéma druhé: ona je mladá, krásná, úspěšná a zasnoubená s boháčem, díky kterému bude zabezpečená do smrti smrťoucí. No, navenek dokonalý pár .. ve skutečnosti jim to však neklape. Jeden na druhého nemá čas a v posteli to taky není to pravé ořechové. V tu pravou chvíli je pozvána svou kamarádkou z dětství na venkov. Tu poznává inteligentního, sexy a charismatického sedláka ... a zamiluje se. Teprve nyní může říct, že je vše opravdové a sex s ním je nejlepší, jaký kdy zažila.
Má tak silné paže, čpí potem a je na něj ve všem stoprocentní spolehnutí. Pokud by bylo třeba, skočil by pro ni do bahna, do močálu, zatímco její metrosexuální snoubenec by ji nechal raději utopit, než-li by si ušpinil své nažehlené kalhoty od bláta.
A co na to její kamarádky??? Jsou to hloupé nafoukané městské husy, kterým jde jen a jen o peníze, o společenské postavení, když nechápou její rozhodnutí odstěhovat se za zemědělcem jejích snů.

Ve skutečnosti totiž nejsou uhlazení světáci zas tolik uhlazení a přirození vesničané žijící v souladu s přírodou mají do přirozenosti a souladu hodně daleko. I v sexu.



Krutá realita

Podíváme-li se na život ve městě a na vesnici obecně, rozdílů najdeme hodně. S kým je lepší sex, je velice individuální věc, každému vyhovuje něco jiné, a je pouze na dvojici, zda se dokáže dohodnout, co je nejlepší a tedy nejvíce vzrušující.
Postoj k sexu však ovlivňuje řada faktorů, které jsou naopak ovlivňovány skutečností, kde onen člověk žije, vyrůstá, jaké má zázemí a jaké má zájmy.
Lidé žijící na venkově mají bohužel ještě stále nižší vzdělání, menší nebo téměř žádný kulturní rozhled, nedostanou se k tolika informacím a v mnohém jsou konzervativnější.
Postoj k sexu ale právě výrazně ovlivňuje ona úroveň vzdělání, zázemí a také všeobecný rozhled. Vysokoškoláci jsou tolerantnější jak k menšinám, tak také k různým sexuálním praktikám a mají k sexu otevřenější a svobodomyslnější přístup. Důležitá je i emancipace, v čemž vesnice za městy zaostávají. Emancipovaná žena se o svých potřebách dokáže bavit a častěji vyžaduje, aby partner myslel i na ni, nejenom na sebe



Na závěr pohled do ložnic:

Venkované dávají přednost "misionáři", zatímco měšťáci se raději oddávají sexu na netradičních místech a s oblibou zkoušejí novinky.
Osobně můžu pravdivost onoho tvrzení potvrdit :).


Žádné komentáře: