23.11.07

Po čem muži touží - díl první



Ve druhém ročníku na vysoké jsem během přednášky z genetiky vyrýpala do lavice "Muži jsou pro mě jako vzduch - nedá se bez nich žít". V té době jsem stále ještě pevně věřila, že potkám toho pravého a budeme spolu šťastni až do smrti. Pokud možno bez zvláštní námahy či přičinění.

Pana Božského jsem potkala o pár hodiny později na pitevnách. Náš vztah vyžadoval energii, hodně energie. Mnoho vzájemných konsenzů. Úmyslně jsem nepoužila slova kompromis, protože to znamená ústupek, zatímco my se snažili najít společnou řeč.
O pár měsíců později jsem dostala od jeho matky jakousi brožurku Jak na muže. A o pár let později jsem dostala od své nejlepší kamarádky knihu Muž a žena - návod na použití.
Tu první jsem nonšalantně vyhodila. Tu druhou jsem si přečetla a musím přiznat, že se k ní občas vracím.

A kudy tedy vede cesta k pochopení "našich" pánů tvorstva a k nalezení vhodných konsenzů???

Žena a muž
O odlišnosti ženské a mužské psychiky toho bylo napsáno už mnoho. Každý ví, že "že muži jsou z Marsu, a ženy z Venuše, že muž je typický lovec s nejvyšší hladinou testosteronu v devět hodin ráno, a že ženy jsou tradiční ochránkyně tepla rodinného krbu, a že při podrobnějším průzkumu narazí i na jisté anatomické odlišnosti.

Když však tyto teoretické znalosti nejsme schopni převést do praktického jednání, pak jsou nám platné asi jako sáňky v létě.
Profesor Kratochvíl, znalec života a výstižných zkratek, přispěl svou troškou do mlýna. Jeho typologie ženských a mužských partnerských potřeb má jednu nespornou výhodu: lze ji využít jako jistý návod k jednání.

Po čem tedy muži touží?

OSTA - obdiv stále
Milé dámy - ano, muž je tvor především ješitný, obdiv vyžadující. Ty moudré z vás se naučily jej přistihnout alespoň jednou za měsíc při něčem, zač je možné jej bez většího sebezapření pochválit. Ty ještě moudřejší si najdou důvod, a to i za cenu toho, že by si jej měly vymyslet.

Tomu kutilovi Timovi se podařilo na po páté zatlouct hřebík do zdí??? Pravda, je trošku šejdrem a úplně jinam, než jste si představovala. Ale co na tom :) ?? Stejně je tu důvod k obdivným pohledům.

NESTA - nezatěžovat starostmi
Běžný muž nad starostmi uhýbá, případně se pod nimi kroutí (ano, Peti, je to jak s tou zkratkou "msk"-Martin se kroutí ala měj se krásně).
Zvláště citlivý je na obecné stezky typu "s tím naším bydlením je už třeba něco udělat"!

Když už si neporadíte bez něj, dejte mu rovnou několik možných alternativ. Samozřejmě že zvolí tu nejhorší z nich. V tu chvíli použijte OSTA a udělejte si pak vše v klidu dle svého.

Avšak pozor na kontrolní otázky, zde je na místě maximální empatie. Nestačí jen naslouchání předstírat, někdy je nutné pronést vhodným tónem nějaké to "hmmm", "vážně?" či "to bychom vážně měli".

SEZA - sex, kdy se mu zachce
Milé dámy - chápu, že byste si rády udržely alespoň zdání romantiky. Kdyby vás jen ten pařez dokázal pořádně dobývat.

V extrémním případě lze uvažovat o sexu "něco za něco" - až umyje nádobí, natře plot, vymaluje .. pak možná. Bohužel on i k sexu přistupuje jako k zcela běžné záležitosti.

Při tom nemusí jít o žádného "barbara Conana", třeba vás má opravdu rád a je mu s vámi fajn. Muži jsou holt tací, alespoň ti naši.

UU - uvařeno, uklizeno
Muž má rád útulno, byť se o něj sám nepřičinil. Muž má taky rád, když má něco teplého do žaludku. Pokud to není aspoň občas, mohlo by stát, že mu v žaludku, milé dámy, budete ležet vy.


Je nutné se smířit s faktem, že muž se Stvořiteli nepovedl :). Jako prvovýrobek má těžko odstranitelné chyby. Což v žádném případě neznamená, že by měl zcela nulovou užitkovou hodnotu. Když už jej nemůžete využít jako pomocníka v domácnosti nebo na zahradě, lze jej použít jako těžítko či razítko (vlku, nesměj se)!


A co nato naši muži?
(pokud budeme po přečtení spát na gauči, nevadí, bereme to jako čundr, Vaši muži)


Občas na vás nemyslíme - smiřte se s tím!

Záchodové prkýnko - už nejste malé holky. Když je nahoře, dejte ho dolů. Nebudeme vyvádět kvůli tomu, že jste ho nechaly dole.

Neděle=sport. Je totéž jako příliv, odliv či nov. Nic s tím neuděláte.

Nakupování není sport, a taky se jím nikdy nestane!

Řekněte to jasně! Jemné náznaky nezabírají, důraznější náznaky nezabírají.

Kryštov Kolumbus nepotřeboval poradit, my taky nepotřebujeme.

Domníváte-li se, že jste tlusté, pravděpodobně jste, neptejte se nás. Odmítáme na to odpovídat.



Žádné komentáře: