21.09.07

Rozchod

Lidé se neustále scházejí a rozcházejí. Scházení je krásné, plné nových zážitků.
Rozcházení je pak o to horší a proti člověku se staví vše, co udělal či řekl, ať už to myslel jakkoli.


Váš partner se pro vás stal denní, a snad i nudnou, rutinou. Zjišťujete, žese stále častěji flirtujete se svým kolegou, a domů se netěšíte takjako dřív. Máte čím dál tím větší pocit, že změna by měla přijít. A potomto zjištění vás váš vztah jen unavuje. Vždyť je to stále dokola -stejné debaty, stejné narážky, stále to jeho iritující chování ...
V této chvíli se dostáváte od otázky - Proč? K otázce - Jak? A to je ten zlomový okamžik!

Někteří z nás jsou schopní se během jednoho odpoledne sbalit, prodat majetek a odletět za moře a na papírek napsat "nechtěl jsem, musel jsem" bezvětších problémů. Avšak mnozí z nás to nedokáží. Nejde nám se rozloučit, udělat tlustou čáru a zmizet hledat lepší zítřky. Zůstáváme tak v bludném kruhu, přesvědčujeme se, že ten náš vztah není nakonec ažtak špatný a že naděje umírá poslední. Přesto máme pocit vnitřního nenaplnění, mnohdy zůstáváme ve vztahu s někým, koho nemilujeme a nemáme si s ním co říct.

Co nás to tedy zrazuje?
Je to celkem prosté - strach.

"Na samotě u lesa"
Provětšinu z nás je samota noční můrou. Představa, že se večer vracíte doprázdného bytu a že jediným kvalitním společníkem je kvalitní ročníkRýnského ryzlinku, je opravdu málo povzbuzující.
Je nějaké řešení? Je. Využijte nově nabytého času k tomu, co jstepřestali dělat. Věnujte se jen sami sobě, naučte se mít sami sebe rádi.Nic si nevyčítejte. A nový vztah?? Až přijde čas, přijde i on.

Změna
Vše, co je známé, svým způsobem zaběhnuté, je příjemné. A každý možnýkrok do neznáma, může být vnímán námi samotnými jako něco negativního.Takže se změně podvědomě bráníme.
A řešení? Velmi jednoduché - papír, tužka a dva sloupečky "zůstat" x "nezůstat".

Akce a reakce partnera
Partner, který vás obejme a do nových začátků vám popřeje hodněštěstí, je vzácností. Ve většině případů se setkáte s výlevem emocí,brekem nebo dokonce psychickým nátlakem. A buďme upřímní, mnozí z náspodlehnou, a vrátí se.
Řešení? Nedovolte mu, aby vás znovu a znovu zatahoval do nekonečnýchdebat. Buďte silní a rozhodně nedovolte, aby ve vás vzbudil dojem, žejste zrádce. Vždyť vztah jste tvořili oba dva a na jeho průběhu sepodíleli stejnou měrou.

Volby
Tou první je, že svůj život chcete prožít pořádně a šťastně. Musíte sisami sobě slíbit, že se nebude v myšlenkách stále vracet, stále setýrat otázkami začínajícími "kdybych, kdybys, kdyby".
Žádná změna se neobejde bez odříkávání a zatnutí zubů. Žádný lektvar štěstěny neexistuje, štěstí si každý musí "uvařit" sám.

Tou druhou je, že budete celý život "obětí". V nefunkčním vztahusetrváte jen kvůli druhým, bez lásky a souznění. Nikdy nepoznáte, co toje splynout s tím druhým. I takto se dá žít, avšak nebudete šťastní.


Žádné komentáře: