01.09.07

Co se děje na balkóně

Tisíce lidiček jistě znají důvěrně instituci zvanou panelákový balkón, neboť naše paneláky se balkóny jenom hemží.Svoji původní funkci - pěstování domácího zvířectva, balkón už dávno ztratil.

Co tedy s ním?
Dnes se zaměříme na jeho funkci rekreační. Pod tím si může člověk představovat cokoliv, nicméně dnes se nebudeme bavit vyjímečně o sexu, nýbrž o jiném požitku - grilovnání. Neboť správně ugrilovaná krkovička přináší požitky, které se dotýkají nebes a útroby gurmánů předou blahem.Pomiňme nyní skutečnost, že grilování na panelákových balkónech je zakázané. Při troše rozumu, obezřetnosti a shovívavosti sousedů to jde docela lehce.

Tak jako včera.

Základem je míti kvalitní palivo, v našem případě to byl argentinský Malbec. Kromě tohoto paliva pro gurmány je vhodné míti i kvalitní palivo na gril. Takové, které dobře hoří, nesmrdí a nedělá dým. To předem vylučuje použití umělých hmot, pneumatik a jiných podobných radostí. To by nás sousedi nepochválili. Prostě stačí kvalitní dřevěné uhlí a trocha podpalovače (žádný benzín!).
Tohoto zapalování by se měli výhradně ujímat muži, neboť je to nebezpečné a u žen hrozí sežehnutí, což si nechávejme na 30. dubna, kdy je pálení čarodějnic povoleno.
Ale vraťme se ke grilu, a to i s tou krkovičkou, kterou jsme před tím měli naloženou v koření dle chuti. A pokud jsme dodržovali správný postup, tak sousedé nic netuší, protože uhlíky nesmrdí a jen tak žižlají, což je ten správný moment, kdy můžeme dát krkovičku na gril. Po chvíli již začínají sousedé něco tušit, neboť se éterem line libá vůně. A pokud jsme se věnovali i argentinskému palivu, začnou sousedé registrovat bujaré veselí a hlasitou hudbu. V tyto chvíle grilování vrcholí. Chuťová extáze grilované krkovičky vyvolávají blažené sténání a obdivné výkřiky "mňam" se ozývají na celé sídliště. Tato chvíle je krásná, ale svým způsobem i kritická, neboť hluk z mlaskání dělá pěkný kravál, což sousedé mohou nelibě nést. Zde záleží na tom, jak jsou sousedé tolerantní, případně nahluchlí. Po včerejšku se zdá, že v našem paneláku žijí výhradně jen nahluchlí ignoranti, kterým nic nevadí, za což jim tímto děkuje a slibuje i do budoucna další gurmánské požitky.

Dobrou chuť vám všem!

PS.: Až budete grilovat na balkóně a zavolají na vás hasiče, nesvádějte to na náš blog

Žádné komentáře: