23.09.07

Nevěra - kdo s koho


"Zbláznila bych se, kdyby mi byl Karel nevěrný!"
Touto větou mě uvítala u páteční skleničky má nejlepší kamarádka. Z mého překvapeného pohledu si nic nedělala a pokračovala: "A to i přesto, že jsem svého předchozího podváděla skoro rok."

Nevěra sem, nevěra tam.
Za posledních pár let prolítlo toto slovíčko kolem mého ucha nesčetněkrát. Každý z nás se v určité fázi vztahu začne nevěry bát a pro některé z nás se stává dokonce strašákem číslo jedna.

Intuice
- silná ženská zbraň
Jako blesk z čistého nebe vámi proběhne ve chvíli, kdy to nejméně čekáte. Já jsem "zásah" zažila cestou z víkendu od svého bratra a to formou prosté věty před dveřmi našeho bytu - doufám, že Lenka je už pryč. A i přes neustálé přesvědčování ze strany mého expartnera, že jsem paranoidní, se mé podezření nerozplynulo jako pára nad hrncem, ale naopak za měsíc se potvrdilo.
Je to vůbec možné?? Jak to má hlava mohla vědět?? Je to prostě ženská intuice a všechny jí plně důvěřujeme, protože nejednou se stalo, že se opravdu vyplnilo, co jsme od ní slyšely.

Policie české republiky hledá, pátrá, informuje

"Jeho telefon se vždy povaloval po bytě, kolikrát se stalo, že jej nemohl ani najít, a najednou jako kdyby se do země propadl."
Co na toto říct? Očividně obsah zpráv není určen vašim zrakům. A pokud vás berou choutky telefon prolustrovat, když se tu a tam objeví, tak radím, ovládněte se. Váš partner není úplný blb, aby si tam ony inkriminující smsky nechával, a za druhé, jen se vám přitíží. Protože, pokud něco najdete, jak onen nález vysvětlíte?!?!

"Vypraní"přátelé

U nevěry se velmi často stává, že vaše okolí ví naprosto vše a naopak vy nevíte vůbec nic. Přátelé jsou více pozorní, více se zajímají o vaši duševní pohodu, a právě oni jsou kvalitním indikátorem probíhající či proběhlé nevěry. Jsou to totiž oni, kteří "hlídají" vaše místo na baru.

Fakta

Viditelné důkazy jsou nám jasné, ale do poslední chvíle se je snažíme omluvit. Při nálezu - chuchvalce blonďatých vlasů za vaší postelí, oblemcaný kufr auta od lubrikačního gelu po návratu ze "služebky", otisk od rtěnky na jeho bílé od vanishe vyžrané košili, časté přespávání u kamarádů či váš společný nulový sexuální život - radím pouze jediné: NIC SI NENAMLOUVEJTE!
Postavte se k tomu čelem, vyplakejte se a zanadávejte si u kamarádek a s jasnou hlavou se ho mezi řečí zeptejte, zda je vám nevěrný. Z atmosféry, která se najednou po celé místnosti rozprostře, poznáte, zda jste opravdu paranoidní nebo jste trefila hřebíček do hlavičky a bude i tím posledním do jeho rakve.

A co odhalení nevěry signalizuje???
  • Partner vám nebyl nevěrný proto, že vy jste špatná a divní
  • Váš vztah je nefunkční a je lepší v něm dále nepokračovat, máte přeci nárok na nový a hezčí vztah
  • Je to ponaučení do budoucnosti
  • Končící vztah je jako rozjetý vlak - vy z něj vystoupíte a on se bude jen vzdalovat


A něco málo na závěr:
Ve starověkých Aténách se nevěrní manželé trestali vyholením rozkroku a zasunutím obrovské ředkve do řitního otvoru.

Žádné komentáře: