14.08.07

5 "pé"


Pohled. Pohmat. Poslech. Poklep. Per rectum.

To všechno jsou základní diagnostické postupy při vyšetřování pacienta. Lékaři je používají dnes a denně, nicméně se dají aplikovat i mimo nemocnici, v běžném životě, při výběru partnera.
A není to ani žádná lékařská deformace, při výběru partnera se těmito hledisky řídí víceméně každý.

Pohled
Pohled, je v drtivé většině to první, čím se orientuje a hodnotíme. A nejen pohled náš, ale i pohled z druhé strany. Je několik druhů pohledu - letmý, zaujatý, hodnotící, svlékací, oplzlý a dementní. Případně kombinace výše uvedených (z vlastní zkušenosti vím, že nejhorší je spojení svlékací - dementní, to mi pak běhá mráz po zádech). Je ovšem dát si pozor, aby se člověk sám takto netvářil, což se může snadno stát. Proto ministerstvo zdravotnictví varuje - čumte s rozvahou!

Pohmat

Ten je spíše záležitostí extrovertů (ovšem problém může být až s přílišnými extroverty, kteří nedokáží ovládat své pudy a během několika málo minut vás otlapkají ze všech světových stran).
Jak je několik druhů pohledů, existuje i několik druhů pohmatů - letmý, přátelský, důvěrný, velmi důvěrný a nejdůvěrnější. Lze je rozdělit i podle lokalizace, je totiž jistě rozdíl, když vás někdo přátelsky obejme kolem ramen nebo vás poplácá po zadečku (to nesnáším!) a nebo vám nekompromisně zajede rukou do kalhot (to už zní líp).
A stejně jako v případě pohledu, je nutné si dát pozor, kam saháme my, neboť laškovné poplácání introverta může vést k jeho útěku, v horším případě k žalobě na cti utrhání.
A proto ministerstvo zdravotnictví radí - nesahejte, kam nemáte, a když už saháte, tak očkovaní, s rozvahou a hlavně - něžně!

Poslech
Hrdinka filmu "Lepší už to nebude" v jedné scéně praví: "Když jsem tě uviděla, řekla jsem si, na první pohled sympaťák. Ale pak jsi promluvil!"
Není pravdivější věty!! Vždyť kolikrát se nám stalo, že někdo, kdo na první pohled vzbuzoval naše sympatie, je vzápětí ztratil, jen co promluvil.
Proč tolik chlapů mele takové blbosti ve snaze se zalíbit.
Ministerstvo zdravotnictví proto doporučuje - mluviti stříbro, mlčeti zlato!

Poklep
V tomto případě je příhodnější použití slova průklep. Projde-li partner předchozími kroky, je na čase si ho důkladně proklepnout. A nejde jen o to zjistit, kdo vlastně je a co dělá, ale co vlastně chce a jaké má přátele! Nabízí se také otázka - jak dlouho a jakou intenzitou? Neboť důkladný výslech ve stylu "mluv Fučíku!" není nejvhodnější.
Uznávám, že se jedná o nejtěžší fázi, která nemusí vždy bohužel nemusí dopadnout pro onu dvojici zrovna nejlíp. Je to situace, kde se potkávají dva světy a záleží na obou dvou, co jsou schopni pro vztah udělat, obětovat nebo změnit. A to bývá kámen úrazu, protože na začátku vztahu se člověk zdráhá vzdát své minulosti a udělat krok do budoucnosti.
Tedy ministerstvo zdravotnictví podněcuje ke konzumaci několika lahví ryzlinku rýnského (nebo jiných kvalitních značek dle chuti) a kvalitního sexu (s ochranou)!

Per rectum

Vyšetření per rectum je doplňujícím vyšetřením vyšetření břicha. Je úvodním vyšetřením ke koloskopii pacienta v genokubitální poloze. Prstem se lékař dostává na vzdálenost 10-12 cm hluboko. Tímto vyšetřením se odhalí polovina nádorů tlustého střeva a tři čtvrtiny nádorů rekta.
Ministerstvo zdravotnictví jej doporučuje, ale otázkou je, zda-li toto vyšetření můžeme doporučit na prvním rande.
Zejména introverti by se mohli tvářit divně.

Žádné komentáře: